SL på hal hal is..

Har länge tänkt på hur underbart det är att resa med Sl. Kan låta klyshigt, men på rikitgt, bussen är alltid i tid och du kommer alltid dit du ska.. Eller? Det var iallafall vad jag tänkte till för ungefär en vecka sen.
Men så kom den riktiga vintern, och SL hamnade i minst sagt rejält blåsväder.
Varje dag har bussen varit ca 10 minuter sen och chaufförerna har förjäves försökt köra igen denna försening, vilket inte resulterat i något annat än trafikkaos och osäkerhet på vägarna i stan. Blev förra veckan klämd i bussdörren med förklaringen att vi gick på för sakta. Och igår fick den 15 minuter försenade bussen motorstopp efter typ 2 minuters resväg... Pååå riktttiigt! Kanske borde dom åka på intensivkurs till Luleå.. Där kommer bussen i tid även vinter tid.. och motorn fryser inte för 12 minus. Och ja, jag är medveten om att jag är inbiten kräsen norrlänning längst inne i själen. En föredetta norrlänning som inte borde klaga alls.

Hermenuetik

Idag har jag städat, putsat mina skor, bytt sängkläder och hängt på fejjan. Verkar inte bli så mycket till studier som det ser ut nu. Det snöar allt för mycket och jag kalkylerar allt för lite. Läste 100 sidor hermeneutik igår, det blir så mycket lättare när man slipper kalkylera.
Om jag inte gör allt annat funderar jag istället på just allt annat.
På 2009 till exempel. På hur jag plötsligt hunnit åka finlandsfärja två gånger på ett halvår och på hur jag nuförtiden även ser med en sorts skräckblandad förtjusning på fenomenet.
Något jag aldrig kunnat föreställa mig i mina vilda gissningar. Jag har hunnit bli kär, studerat ekonomi i ett år samt nästan tagit examen i sociologi. Allt utom det sistnämnda var saker jag tvivlade på skulle inträffa. Tänker på förra julen, tänker på ödet, tänker på den där hösten i Luleå, hösten då allt skulle förändras. Tänker på England, och saknar det lite. Tänker på den första tiden i Stockholm och känner mig nu smått vis. Tänker på att hermeneutiken trots allt är överlägsen positivismen. Öhhm..


Ringer Gunnel

Administration och organisation verkar ta all min tid nu för tiden. Och när jag inte administrerar, ja, då letar jag efter annat att göra. Saker som att måla naglarn eller efter passande tv-program på agendan. Kan ju inte missa halv 8 hos mig.. eller.?
Har i dagar ringt rekryteringskvinnan Gunnel som jag behöver få tag på, eller det var iallafall vad jag trodde. 
Tog över mammas mobil i julas, där det passande nog fanns en Gunnel i telefonboken, vad smart jag var som la in hennes nummer tänkte jag och började hetsringa. Synd bara att det var fel Gunnel. Väntar fortfarande på ett samtal från mammas kompis som undrar om allt står rätt till.. ops.!

Nytt Gott år!

I love luleå!Grannie röjer snö!


Friends på färjan


Sur på färjan


Panter-tanter!

RSS 2.0