Cakes

Plättar, bacon och brockoligratäng, toast och björnbergsmarmelad. Lägg till Jazz och det kan inte bli annat än underbart. Brunch på Mosebacke är underbart. Det enda negativa är att vi inte dirket är dom enda som upptäckt det, trots det enligt mig orimliga priset, 160 kronor, trängs folk hysteriskt. Today is a good day, och efter att ha ramlat in i en loppis på vägen hem från brunchen blev den ännu lite bättre. Nu är jag ett linne och ett par örhängen rikare, och bara 52 kronor fattigare. 
Trots bakfyllan lyssnar jag idag på "Lets Twist Again" och får flahbacks från gårdagen. Vin och nattligt studiebesök följt av Caliente var allt annat än fel. Just nu funderar jag bara på hurvida jag ska vara duktig och läsa "Akedemis anrikning av män" eller om jag helt enkelt ska kolla på "Breakfast at Tiffanys". Det lutar åt det sistnämnda.  

Cakes - sunny sanaz shokrae
Hittade den här, är den inte fantastisk!



Cooking for a feast.

Nyss hemkommen från tentan och som mina kombos sa, "Cooking for a feast?"
Håller just på att tillaga en hel kyckling samtidigt som jag kokar 100 kilo morötter. Så dom har väl allt annat än fel.
Men någon Feast eller middag blir det inte, det råkade helt enkelt bara vara extrapris på Ica.
Anyhow, idag blir det fest, men istället för på kyckling, så på vin! Tentan var sjukt jobbig, så bara att den är över ska firas.
Nu är det dax för en powernap annars lär jag däcka ikväll.

back to prison.

Jobbig vecka, men regressionsanalysen blir trots allt roligare och roligare. Synd bara att den tar slut när pinan börjat avta.
På lektionen idag hade jag och Edith kul åt ingenting:

Jag: psst, min fot har somnat!
Edith: Väck den då! :P

Welcome back..


Papaharry.blogg.se hälsar sin mest trogna läsare välkommen tillbaka!

Parvi!:)

Kom och hälsa på oftare, I miss u!


Spillt vatten.

Dagen började med att jag i sömnen spillde ut mitt vattenglas samtidigt som jag försökte trycka på snooze-knappen för typ fjärde gången. Arg som ett bi vaknade jag, men kanske borde jag istället vara glad för att det spillda vattnet fick mig att vakna upp, om än på ett ganska otrevligt sätt.
Mitt badrum luktar fortfarande herrparfym, men Charles har åkt hem. Även om det är skönt att äntligen va ensam i sitt hus, var det verkligen kul att ha en engelsman på besök.
Helgen var en stor enda fest, förutom söndag då jag duktigt nog pallrade mig iväg till universitetet.
Dagen har tillbringats med att gå igenom tentor i grupp. Det är det värsta jag vet så för en gång skull vill jag bara läsa. Med tanke på att jag inte gillar att läsa är det en bra jämförelse. Det positiva med att gå igenom tentor är i och för sig att det känns som en enda stor rast med tanke på att man får hänga med sina vanliga pluggkompisar samt några enstaka nyfunna. Det negativa är  "jag ska bara läsa - högen" som växer samt den panik man känner när man inte förstår frågorna. Jag har lyckats undvika kaffet idag, frågan är bara hur länge till det kommer hålla med tanke på att jag ska plugga hela kvällen, wish me luck!


Sara & Charles som seriefigurer.


Coffe will kill me!

Shit, vilken dag. Nyss hemkommen från skolan och kanske lite besviken på att jag aldrig lyckas sitta kvar riktigt länge i biblioteket. Hur går det egentligen med mitt mål att bli en pluggis? Väl hemma lyckas jag ju heller aldrig plugga, det finns alltid något annat att göra. Varför envisas jag då med att gå hem iallafall?
I morgon kommer Charles på besök. Det hade verkligen varit jätteroligt om det inte var för all tentastress. Det sista jag har lust med är att prioritera straightklubb i dessa tider, barnsligt men sant. 
Den här veckan har det blivit mycket kaffe, och sedan kaffen idag har jag inte direkt varit som vanligt utan istället skakat och ätit oavbrutet. Kaffe och jag går helt enkelt inte ihop. Ändå envisas jag med att dricka kaffe för att överleva den här veckan. Kanske var det inte så smart att gå ut igår? Men, what the fuck, i will survive..
Frågan är bara om det är kaffet eller om det är kaffet i kombination med stress och nervositet som gör mig knäpp. 
Usch, ja, nu måste jag plugga.. så stressen inte eskalerar!

pictures

jag har tvättat 4 tvättmaskiner och för ovanlighetens skull kom jag helskinnad ut ur tvättstugan, varför är det alltid så mycket drama här i studentgettot? Kanske är det för att alla studenter tycker lika illa om att tvätta. Natasha hade förövrigt bevittnat ett bråk som nästan slutat i slagsmål sen en italiensk kille vägrat ta ut sina saker ur en maskin han hävdat att han bokat..draaama!
Idag upptäckte Edith att mastern jag ville gå inte startar i vår, bra att jag läser det finstilta.
Först blev jag asledsen men nu har jag faktiskt börjat vänja mig vid tanken att läsa företagsekonomi A istället. Det innebär trots allt mycket mer fritid och det gillar vi! Just nu leker jag med kort fast jag egentligen är hemma och "pluggar" ikväll, det är typ det bästa jag vet. Och jag borde verkligen gå en fotokurs, men när ska jag ha tid med det.

jag i paris..
jag för 100 år sen..


Partyday?

Idag är en bra dag. Skolan var rolig fast den var trist. Känner att jag skriver som ett dagisbarn, men det får ni ta, det här är ingen preppo blogg utan bara min, och idag är jag trött.
Hmm..känner att det där inte riktigt gick ihop, jag som skrev att det var en sån bra dag..
Det är det dock fortfarande bara en lite tröttsam dag. Först 3 timmar i skolan, lyssnandes till en halvt exalterad professor som tro det eller ej, uppenbarligen råkar älskar statistisk analys.
Efter det plugg i bibblan, med Edith iof, vilket gjorde det hela trevligare. Vi fick ju trots allt Kaffe. Lunchen tillbringades med att akta sig för getingar, och sen Edith dödat en av dom var ingen säker, allra minst jag. Edith skrattade mest hela tiden. Efter ihärdigt plugg i bibblan blev det hur som helst dax för gymmet, och detta trots att jag kortsagt hade mindre lust. Efter kändes det som vanligt helt annorlunda, varför blir man så himla glad av att träna. Alla hurtbullar som jag hånat tidigare fick rätt tillsist, kanske borde man blivit fotbollstjej?
Hur som helst hade jag planerat att tillbringa kvällen med att läsa regressionsanalys, men detta ändrades snabbt sen jag pratat med kakan. Efter i princip 10 missade samtal med åtföljande msn-mess trodde jag att hon var i nöd. Men det visade sig bara vara partykakan mitt uppe i det hon är som bäst på, övertala folk. Jag behövdes dock inte övertalas, valet var enkelt, regressionsanalys eller öl? Vad väljer du?

What a day.!

Vilken dag, eller snarare vilken dag och gårdag.! Efter helgens festande var jag plötsligt inte lika pigg som under mina nyktra veckor. Men dock lika festsugen. Då det var söndag var det däremot inte aktuellt med fest, som tur var.! Så det får vänta tills nästa helg. Istället blev det en hel dags sittandes vid datorn, doing nothing. För att sedan få besök av Bella och hennes bakkunskaper på kvällen. Det var mer än uppskattat och hennes kunskaper i köket var ju betydligt bättre än mina den dagen. Hon bakade den mest underbara kladdkakan som sedan förtärdes så mycket att vi mådde mer än illa. Jag däremot, skulle mot alla odds koka kikärtor mitt i natten, då jag inte varit särskilt planerande vid blötläggandet. Så när 8 timmar hade gått, visade sig klockan var närmare elva. Och jag påbörjade trots detta kokandet som skulle bli till en gigantisk sats hummus. Det var dock lättare sagt än gjort och jag blev kanske lite mer uppslukad av min blogg än jag borde. Den 2 timmars förväntade koktiden gick dock snabbare än väntat. Vi såg först på mord i sinnet, som var lika bra som vanligt. Men sen det slutat och Bella somnat var det svårare att både hålla koll på tiden och komma ihåg att vatten faktiskt kokar bort. Så några minuter för sent var vattnet borta, kikärtona svarta och jag ledsen och arg. Ett helt saneringsarbete påbörjades i köket som stank likt brandrök. Santi kom in, undrade vad som häne och påstod att det lukatde kaffe.. Jag förstår honom, fattar dock inte hur alla andra kunde undgå den starka röklukten.
Så när jag väl låg i min säng och hade skrubbat mina rökluktade händer med allrengöring, tänkte jag bara på hur lätt det skulle vara att brinna inne i dom här jäkla studenthusen.
På morgonen sov vi till nio iallafall och jag, som trodde mig börja klockan ett, slappade i pyjamas tills tio tiden. Förberedde mig för att gå till gymmet och var faktiskt på bra humör, när Kicki ringde kl tio och frågade varför jag inte var i skolan idag. Sovmorgon idag, jo tjena.. det var ju inte direkt sovmorgon och jag var genast mindre glad och mer stressad. Kom till skolan och då Edith inte heller gått på den tidiga föreläsningen sneakade vi in med en annan grupp vilket var lugnt. Dagen borde vara räddad, men inte då. Efter en sådan start är allting alltid lite mindre uppstyrt och man är alltid lite mindre fräsh. Jag kallsvettades hela dagen och kände mig allmänt risig. Detta trots min och Ediths lattelyx.! Som tur var mötte jag ingen särskild och kunde ostört smyga hem efter lektionen. Väl hemma har jag struntat i det tilltänkta gymmet och istället ätit kladdkaka. Rättfärdigade såklart det hela med att påstå att jag är alldeles för sjuk för att träna. Sanningen är dock en helt annan! Men duktig får jag bli en annan dag.
Imorgon ska jag klippa mig, då kanske jag iallafall känner att jag inte kan går runt som en sombie under luggen.  

Det var kanelbullensdag..





Uppraggad.

Igår påväg hem från Ica blev jag stannad av en man i 30 års åldern, "Hur går det för dig?" frågade han och log!
Jag som inte hade någon som helst aning om vem det var, tolkade det som om han möjligtvis läste samma kurs som mig, och responderade därför med att fråga om det var så och om det gick bra för honom. Ganska snabbt fick jag erfara att så inte alls var fallet utan att han doktorerade och att jag blivit inspanad i biblioteket.. Hmm.. vad gör man i en sån situation?Jag ville helst av allt säga, hejdå jag är inte intresserad och vad får dig att ens tro detta.! Men istället avrundade jag på ett iallafall lite finare sätt, med något i stil med, aha, okej, vi ses säkert! 
Efteråt kände jag mig dum, och elak. Men vad ska jag göra, jag kan ju inte direkt ha en skylt som säger "flata" i pannan..!
Samtidigt som jag blir irriterad tycker jag att det är ganska smått fantastiskt att män faktiskt raggar upp en på öppen gata, och detta utan att ens skämmas! Det är bra! Mer sånt säger jag bara! Och nu är det tjejernas tur, hetrosar som homosar! :)

Cocorosie.!

Jag älskar Cocorosie, tack Katja för påminnandet om hur bra dom faktiskt är.!



We are going to Berlin!

Äntligen ska Tessa och Sara åka till Berlin! yeaaah! Må vara bara för en helg, närmare bestämt halloweenhelgen, BUT I dont care! Berlin, here we come! :) jag älskar ryanair!

Shape up!

Nu är det dax att rycka upp sig, att bli duktig! Det är exakt vad som krävs så här i höstrusket!
SÅ nu är jag påväg till gymmet för att köpa gymkort!
I förrgår var det den bästa dan på länge, jag och bella hängde på stan hela dan! Och som hon uttryckte det: We are not in prison anymore.!" (syftar på den långa perioden av isolering och skoluppgifter)
Detta firades hur som helst med muffins på muffinsfabriken samt oförskämt mycket shopping för min del! Efter det var jag lyckligare än lyckligaste och det blev inte sämre av spenatpasta, persbrandt och sleepover. Helt plötsligt var jag inte bitter längre, kanske var det shoppandet, kanske var det något annat..?
Dagen efter kom dock shoppingångesten då min ekonomi inte längre ser lika ljus ut! Men jag försöker intala mig att vinterjacka var ett bra köp och att gymkortet som jag snart ska införskaffa är mer än nödvändigt!
Idag är det fredag och jag har nog inte längtat så mycket efter att det ska bli fredag på lång tid.! Caliente ikväll.! I cant wait!

RSS 2.0