små-folk

Idag har jag trängts på stan tillsammans med byggdens alla fjortisar. Det var nämligen dags för Idol-Kevin att "ta emot" fansen. Jag ville bara träffa Anna och Nicko, men det slutade med att även vi trängdes med andra små-folk, på stället där jag tillbringade alla mina ungdomsfikan, MCM.  

Hela julen har pappa hostat, snorat och äcklat oss med sin förkylning. Usch vad vi hånat och retat honom, men nu är det inte roligt längre för nu är det min tur. Perfekt timing att bli sjuk till nyår va? Så snälla håll nu tummarna för att jag undslipper, trots att jag förtjänar det.

En annandag..


En annan kamera, pictures ala parvi!

OCH.. en massa snö..

Juldagen

Ingen jul utan traditionsenligt juldagsfirande hos Moa.!


Dagens insats..

Igår påväg ut från mormors hus bärandes på potatis och kakor ser jag plötsligt hur våran bil rullar iväg helt utan förare. Efter att ha kastat både potatis och kakor på marken hinner jag precis rädda bilen från att rulla in i grannens marshall och staket.. Herregud! Pappa som skämdes en aning för att ha glömt handbromsen tyckte det va långt ifrån lika roligt som jag!


Merry merry Christmas..My biggest wish?

Dan före dopparedan..

Vi försökte festa igår, hur bra det nu gick. Efter att blivit utkörda från stans enda öppna bar klockan halv tolv återstog inget annat alternativ än att ta taxi hem. Eller ja, vi hade ju kunnat gå, vilket i efterhand hade varit ett mycket smartare alternativ. Nu återstod istället 40 minuters väntan ute i kylan. Och sedan inte ens en gnutta medlidande från chaffisen som trots allt sagt att väntetiden skulle vara 10 till 15 minuter.
Idag har vi irrat runt på stan, även om det var kul att hänga med sina vänner igen, var det ju allt annat än roligt att göra alla innanjul-ärenden. Systemet, juklappar, linsvätska and other shit. Men så får jag väl skylla mig själv som sparar allt till dagen innan jul.
Imorgon är det julafton och ännu ett år har gått sen sist, kanske snarare vad man förknippar nyår med, men ändå!
Sitter och lyssnar på Cat Stevens och tänker på gamla luleåtider. Än har jag inte sett något gammalt ansikte, var är alla jag en gång kände? Kanske ses vi alla på juldagen för då är "Klubb Kultur" inbokat och förköp köpt.!

See you around.? Hopefully!
jag och mina böcker..

Imorgon åker jag och alla mina böcker till Luleå! Im so exited! Äntligen ska jag få träffa alla dom jag inte träffat på ett halv år och i värsta fall ett år.! Och äntligen ska jag få känna lite luleåkärlek, för visst är ändå Luleå staden i mitt hjärta. 
Har just pratat med Lilla Anna som redan är där! Vi har planerat längdskidor och varm choklad, delvis mot min vilja. Men vad gör man inte för lite äkta julkänsla!

Och bäst av allt det ska snöa imorgon!

Cats!

Det känns som om alla i min närhet älskar katter, hur tusan kommer detta sig?
Är det jag som dras till kattmänniskor? Eller stämmer den gamla vanliga skrönan att sådana som jag vanligtvis älskar katter och Angelina Jolie.

Hur som helst har jag nu hittat ett tips till alla er..
Världens kanske läskigaste blogg handlar bara om katter. Och tro det eller ej, till och med jag älskar den.
Vernissage på tvålpalatset!

Glögg och peppisar. Vin och Vernissage. Champange och fest.. för mycket fest!


gaystil?

En tjej skriver in till musikhjälpen på p3 och frågar om tips för att hitta en tjej.
Bögen i studion tipsar om att köra på gangster-stilen eller vad tusan han kallar det.
Vad han rekommenderar för stil spelar egentligen ingen roll, frågan är ju snarare varför han rekommenderar en överhuvudtaget?

Pretty in black..


Vouge inspirerar, and I love it.. Mer spets, sammet och romantik!

Give me that skirt!

Heja norrland.!

Eller kanske ska man säga heja Malta och heja Kevin. Solskenshistorien blev sann. Och till och med jag sitter tårögd framför tvn. Jag är ledsen Alice, men Kevin var överlägsen.
Visst, Alice är duktig, men ack så präktig! Och vem vill egentligen höra en ny version av crazy in love? Förresten, är det bara jag som tycker att vinnarlåten låter som en disneylåt?

På tal om något helt annat. Igår lyckades jag laga min väska och samtidigt tjäna 600 kronor.
På HM blev jag bemött av en extremt trevlig kassörska, och hennes lite mindre trevligare chefer. Jag fick ingen ny skruv och inte heller någon ny väska, trots att dom hade fler på lagret. Kommande kampanj, var anledningen, jag säger bara, ursäkta?! Tillslut kom iallafall kassatjejen med den briljanta idén att jag kunde laga den själv och ändå få kompensation. Cheferna däremot tyckte inte den var lika briljant och den stackars kassörskan blev allt mer bekymrad. Tillslut fick hon iallafall göra sin påkomna deal, som hon förmodligen kommer få sota för. Jag däremot var mycket glad. 
Efter att fått tillbaka pengarna och sedan köpt lös väskan för ingenting, fick jag min väska lagad gratis av skomakarna i Mörby. Tror inte man kan få någon bättre service, dom fyra männen i princip slogs om att få laga min väska, och envisades till råga på allt med att inte ta betalt. Visst vad kan skruven kosta, men jag hade garanterat varit beredd att betala.


Förevigande av bambuörhängen..

Efter mitt drama med legitimeringen igår, bestämde jag mig imorsse för att helt enkelt skicka in förnyelsen av körkortet trots att mitt senaste försök till kort inte var vidare bra! Jag ser inte särskilt fin ut på kortet och råkar dessutom bära bambuörhängen, något jag inte reflekterat över vid tagingstillfället men som Fredrik snabbt gjorde mig uppmärksam på!

"-Vill du verkligen föreviga bambuörhängena på det sättet?" Ne, det vill jag väl egentligen inte.
Men bättre ett fult legg än inget alls.!

Även en annan sak har nu blivit åtgärdad, och min "to do-list" krymper sakta.
Igår när Mippe var på besök lyckades han nämligen skruva fast hjulen på min kontorsstol, alla förutom ett! Det sista limmade jag sedan fast, gick helt utomordentligt men kan väl minst sagt påstå att Mippe tyckte det var en ganska underlig idé. Kanske inte så underlig från någon som vid tillfället i princip inte visste vad en skiftnyckel var! Lim däremot, det är praktiskt! Men jag vet, kanske inte optimalt! Men vaddå det funkar juh!

"Det är 63 samtal före dig i kön"..

"Det är 63 samtal före dig i kön".. Några youtube-låtar senare fick jag äntligen prata med en mycket trevlig kvinna som hjälpte mig att via telefon före över de önskade pengarna till tyskland. Efter mycket bokstaverande, likt B som i Bertil, var det äntligen gjort. Tack gud för att det finns trevliga personer i servicebranschen. Något jag var tvungen att göra den trevliga damen uppmärksam på. Hon blev glad.
Efter mitt tidigare besök på banken imorsse hade jag börjat tvivla. Dagens samhälle är ganska konstigt, i egen hög person får man knappt göra något längre..egentligen inte personalens fel, jag vet.   
Jag försökte sätta in pengar till Tyskland, men då mitt legg just gått ut och mitt körkort var trasigt var detta helt omöjligt. Enligt bestämmelserna får inget som helst trasigt ID.kort godtas.. näähä, då var det bara att åka hem igen..byta kod via internetbarnken för att sedan ringa telefonbanken? Jag säger bara en sak, Jävla byråkrati!

puckosarna får en blogg..

Har just kommit till min kännedom att "puckosarna" dvs jag inkluderat kommer att ha en gemensam blogg från och med nu! Därför tänkte jag nu syssla med lite marknadsföring! :) Hur mycket tid jag kommer kunna lägga ner på denna, med tanke på att jag redan försummar min egen blogg samt min C-uppsats är ju en annan fråga..! BUT I like the idé! 


Puckosarna

Is that true?

TV4s syskonexpert menar att syskonposition är avgjörande. Is that true? I want to read the book!

"Ett lillasyskon behöver vara ihop med ett storasyskon som kan se till att det finns mat i kylskåpet"
"Enda barn har alltid mest gemensamt med andra enda barn". "Duktiga ensambarn går alltid långt".
Lucky me then!


Hittade det här på internet:

Endabarn:

Ordnar sitt liv kring äldre människor med auktoritet. Vill vara deras glädje och stolthet. Oftast mer intelligent och talangfull än andra p g a mycket stimulans och uppmärksamhet av föräldrar. Vill ha stöd för att nå sitt mål och kan göra det men har en inre stabilitet. Är ovanför gräl och rivalitet bland vänner. Kan tänka sig ledarrollen men går helst in i egna utmanande projekt som forskare, arkeolog, konstnär. Partner endabarn eller äldsta barn.

Läs mer här!

Britney..

Plötsligt handlar allt om Britney, 1,5 timmes dokumentär på tv ikväll och britneyfest i sthlms nattliv igår. Visst det har alltid snackats om britney, men aldrig har väl uppmärksamheten varit så här positiv. Plötsligt gillar alla britney och även jag nynnar i smyg på womanizer. Det är inte längre "töntigt" att gilla britney och hennes tidigare patetiska rykte verkar ha bytts till en bild av en stark kvinna som lagt skiten bakom sig? Är allt detta den nya dokumentärens förtjänst? Hur som helst, bra jobbat brittan!

Lyhört..

Jag hade tänkt plugga ikväll.. men det hade uppenbarligen inte min granne. Genom taket ekar karaoke. Ganska förståligt att man vill göra något annat än plugga på en fredagskväll.. det trista är bara att det gör det omöjligt för mig att göra något som helst vettigt då det känns som jag sitter i mitten av en koncert!  Förutom att dom sjunger karaoke känns det som om hon har besök av hord elefanter som när som helst skall falla igenom taket.
Visste verkligen inte att det var så här lyhört här!

hetroskal.

Idag har jag varit på personalvetardagarna. Förutom att det var intressanta föreläsare bjöds det på massa kakor. Årets personalchef från Lindex samt Anna Duhre från Universum pratade om employer branding. Mycket inspirerande och jag insåg att jag trots allt går rätt linje.
Men mest aktuell var nog Tommy Iseskogs föreläsning om den nya diskrimineringslagen. Förbud mot könsöverskridande identitet och uttryck har bl.a. lagts till. På senaste tycker jag mig inte läsa om annat än hatbrott, helt sjukt.

Läste en artikel i HBTQ-studenternas tidning om en kille och hans syster som blivit slagna av ett gäng tonårsgrabbar på bussen för att dom bröt mot "könsnormerna". Ja, ni läste rätt, slagsmålet utspelade sig på bussen! Tonårsgrabbarna beskrivs som kids just urkommna puberteten iklädda sportkläder och tuggandes tuggummi. OCH det västa av allt, ingen på bussen hade gjort något.

Själv blir jag sällan medveten om den hemska världen då jag så fort jag önskar kan krypa in i mitt hetro-liknande-skal. Har inte insett vilken tur jag har som råkar, iallafall nästan, passa in. Kanske är det just därför som jag vågar vara korkad. Påväg hem från krogen en sen lördag natt träffar jag t.ex. ett gäng killar, och det första jag i princip skriker ut, är att jag varit på gayklubb. Kanske bör man vara lite mer försiktig, iallafall i sådana lägen. I andra uppmanar jag trots allt mig och alla andra att fortsätta bryta normer. Vart är världen påväg.?

RSS 2.0